Het weer: Wolken, ook zon, in de middag kans op buien

Foto van auteur

Grasdorpstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag zien de zon en Zwolle elkaar weer. Beide zijn niet alleen, want ook wolken trekken in ruime porties over. Gelukkig wordt het geen egaal grijze dag. Verspreid verschijnen buien voor de Hollandse kust. In de eerste helft van de dag is de kans klein dat eentje op Zwolle afkomt. In de middag neemt die kans toe. Het is lange perioden droog, maar betrouwbaar is het weer niet. De zuidwestenwind is matig, bij een maximumtemperatuur van 18 graden.

Vrijdagavond wordt een zone met nieuwe buien bij de kust verwacht. Sommige kunnen ons bereiken en dan kan het even flink regenen. Dat werd voor donderdagmiddag ook berekend, maar alle weermodellen overdreven de neerslagverwachting. De regenmeters van Weblog Zwolle vingen overdag slechts 5 millimeter water op. In de avond kwam daar nog 8 millimeter bij.

Na de mooie zomerse weekenden die we achter de rug hebben, laat het komende zich van zijn herfstachtige kant zien. Op zaterdag is de ochtend waarschijnlijk het beste deel van de dag, voor wie het droog probeert te houden. En misschien wel van het hele weekend! Zaterdagmiddag arriveren actieve buien. Lichtpuntje: tussendoor zijn er zonnige momenten.

Zondag lijkt compleet in het water te vallen. Van de morgen tot in de nacht naar maandag staat regen op het programma. Onder dikke wolken is het koel: 15 graden. Lichtpuntje: natuur en landbouw kunnen het regenwater goed gebruiken.

Maandag en dinsdag blijft het sterk wisselvallig. Op woensdag komt een hogedrukgebied naderbij. Of dit neerslag meer op afstand gaat houden is nog onzeker, maar het wordt waarschijnlijk wel frisser. We houden je op de hoogte.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)