Informatie over astma bij Bibliotheek Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – In de maand mei is er bij Bibliotheek Zwolle in het GIP gratis informatie te krijgen over astma. Naast de boeken die te leen zijn, kan iedereen ook binnenlopen om folders en een literatuurlijst over astma mee te nemen. Het GezondheidInformatiePunt (GIP) is te vinden op de begane grond van Bibliotheek Zwolle centrale in de Diezerstraat.

Astma is een chronische aandoening van de luchtwegen. Van tijd tot tijd, bij prikkelende stoffen of stoffen waar de patiënt allergisch voor is, bij een verkoudheid of na een zware inspanning kan een astma-aanval optreden. Deze wordt gekenmerkt door ontsteking en vernauwing van de luchtwegen, waardoor ze prikkelbaarder worden. Ook is er sprake van een vergrote productie van slijm, benauwdheid, hoesten, piepende ademhaling en kortademigheid.

De ernst van de klachten kan per persoon verschillen, variërend van licht tot levensbedreigend. Het aantal mensen met astma neemt toe, steeds meer kinderen krijgen het. Alles over de ziekte, diagnostiek, medicijnen en leefstijl is te vinden in de gratis folders en er op de literatuurlijst staan ook verwijzingen naar handige websites.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)