Finale Nederpopprijs in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – In popcentrum Hedon in Zwolle vindt vrijdag 16 mei de finale van de Nederpopprijs 2008 plaats. Amoebe, ContraBand, Fanfaar, Lander (allen België) en Ragtag & Bobtails uit Apeldoorn strijden als de finalisten na vier voorronden in Nederland en Belgë om deze enige prijs voor Nederlandstalig poptalent.

Dat de Nederpopprijs inmiddels ook bij de Vlamingen bekend is, merkte de organisatie al bij de voorinschrijving. Enkele tientallen Belgische bands wilden meedingen naar de prijs. De voorrondejury was nagenoeg unaniem in het oordeel: de inzendingen en optredens (waarbij werd gelet op instrumentbeheersing, compositie, muzikaliteit, potentie en podium- presentatie) van de 16 semi-finalisten waren van een hoog niveau.

De voorrondes vonden plaats in Deventer, Antwerpen, Breda en Amersfoort.

Ragtag & Bobtails verdiende zijn plek door de stemming op OngekendTalent.nl: de Apeldoorners behaalden 30 procent van de stemmen. Hiermee stak de formatie met kop en schouders boven de rest uit.

In 2007 won de Antwerpse Hannelore Bedert (singer-songwriter) de Nederpopprijs. In 2006 was Zebra (reggae) uit Groningen de beste en in 2005 won Piepschuim (pop) uit Nijmegen.

De finale van de jury wordt gevormd door Swie Tio (poprecensent, o.a. Oor), Mahindra Coercharan (manager van o.a. Beatrice van der Poel, NL Management) en Guido Aalbers (producer/mixer van o.a. Angie Stone, Krezip, Beef, Jeremy’s en Coldplay).

De finale in popcentrum Hedon, Burgemeester Drijbersingel 7 in Zwolle, begint om 20.30 uur. Zaal open

om 20.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.nederpopprijs.nl.

Volg de links voor een impressie van de finalisten:

Amoebe: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=64441797

ContraBand: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=195385493

Fanfaar : http://www.myspace.com/defanfaar

Lander : http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=56967656

Ragtag & Bobtails: http://www.myspace.com/ragtagbobtails

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)