Het weer: Een bovengemiddelde herfstdag

Foto van auteur

Roemer Visscherstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag is het in de vroege ochtend nog regenachtig. Een passerend front heeft een natte nacht veroorzaakt. Het verlaat Zwolle rond 8 uur in oostelijke richting, zodat de ochtendspits hier deels droog verloopt. Daarbij is het ongeveer 10 graden. De zon vertoont zich, maar niet uitbundig want er blijft aanvoer van bewolking. In de loop van de middag worden bredere opklaringen boven de stad verwacht. Zwolle maakt kans op een glorieuze zonsondergang, aanvang even voor 7 uur.

Bij een matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4, is de middagtemperatuur 16 graden. Dat is ook het langjarige gemiddelde maximum voor begin oktober. Overdag is het overwegend droog en daarom roepen we dinsdag de 8e oktober toch uit tot een bovengemiddelde herfstdag. De stijgende buienkans vanaf de tweede helft van de avond doet daar weinig aan af. Ook in de nacht kan er tussen de wisselende bewolking een bui opduiken. Terwijl je slaapt koelt het buiten af naar 10 graden.

Woensdag en donderdag valt de middagtemperatuur tegen: ongeveer 14 graden. Op woensdag is de ochtend droog en de middag nat. De bewolking overheerst meer dan op donderdag, wanneer de zon de stemming hoog probeert te houden, tussen de buien door. Misschien is er donderdag ook veel wind.

Vrijdag en zaterdag wordt het zachter. We zien 17 à 18 graden staan in de prognose voor de stad Zwolle. Volgens de huidige berekeningen houden we het vrijdag niet droog en zaterdag wel. Meer zekerheid hierover komt er als het weekend dichterbij komt. Wij kunnen niet wachten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)