SVI scoort veel maar mist vervolg nacompetitie

Foto van auteur

Harderwijk – Na de 4-4 op eigen veld moest SVI de return tegen Zwart Wit’63 winnen om een ronde verder in de nacompetitie te komen. Ook nu werd het een spektakel maar nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond SVI met lege handen.

Het strijdplan was duidelijk; SVI zou vanaf het begin proberen veel druk te zetten op het doel van Zwart Wit. Dat plan kreeg geen kans van slagen. Bedoelingen waren goed, echter na tien minuten stond het al 2-0 voor de gastheren. Martijn van Uffelen wist echter snel de aansluiting te maken zodat er hoop bleef in de harten van de vele SVI-supporters. Voor rust maakte Zwart Wit echter de 3-1 en leek het duel beslist.

Na rust ging SVI nog meer risico nemen en dat werd door de Harderwijkers prima afgestraft. De 5-1 stond al snel op het bord en een grote afstraffing dreigde.

SVI gaf echter niet op en scoorde via Anne Nijland de 5-2. Op het moment dat de Ittersummers nog enig geloof hadden kon Nardus de Vries het veld met rood verlaten. Dat leek de definitieve nekslag, maar SVI toonde wederom veerkracht.

Met 10 man wist het zowaar nog twee keer te scoren en werd het duel weer ongemeend spannend. De gastheren wisten echter met veel kunst en vliegwerk SVI van nog meer daden af te houden zodat het duel eindigde in een 5-4 stand.

Een krankzinnige slot van de nacompetitie; welk team weet over twee wedstrijden acht keer te scoren en toch uitgeschakeld zijn

Marc Veldman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)