Binnenkort 17e Klinkerfestival

Foto van auteur

Zwolle – Ruim 300 muzikanten zullen op zaterdag 14 juni de binnenstad van Zwolle bevolken. De Zwolse Stroatklinkers ontvangen die dag 18 orkesten voor het zeventiende “Klinkerfestival”.  Het muzikaal genootschap de Stroatklinkers, ontstaan tegen de achter­grond van het carnaval breidde de activiteiten de laatste jaren aan­zienlijk uit.

Zo is het orkest steeds minder actief tijdens het carnavalsseizoen, maar luistert het talrijke manifestaties in binnen – en buitenland gedurende het gehele jaar op. Daardoor zijn talrijke contacten ontstaan met collega kapellen en achttien van die (dweil)orkesten zullen 14 juni deelnemen aan het zeventiende “Klinkerfestival”. De (dweil)orkesten (o.a. dameskapel, junior drumband en een mannenkoor),welke afkomstig zijn uit Overijssel, Limburg, Brabant, Gelderland, Utrecht, Noord Holland en Zwolle zwerven de hele middag door de straten en pleinen van de Zwolse binnenstad en bezoeken tegelijkertijd diverse cafés en bars.

In de binnenstad zullen vanaf 13.00 uur tot rond 17.00 uur, de diverse bands hun klanken laten horen. Een programmaboekje met speelschema zal op deze dag gratis verkrijgbaar zijn.

Voor meer informatie kan men kijken op het internet  www.klinkerfestival.nl , hierop zijn ook foto’s van de voorgaande jaren te zien.

Het festivalterrein voor 2008 is wederom het Grote Kerkplein te Zwolle, hier zal de opening om 13.00 uur plaats vinden op een groot podium zo dat iedereen alles goed kan zien. Gedurende de gehele middag zullen hier ook diverse dweilorkesten optreden, afgewisseld door een Streetdance demonstratie en het optreden van één van de vele orkesten.

Om precies 17.00 uur begint de “Grote Finale” op het Grote Kerkplein waaraan alle 300 muzikanten zullen deelnemen, dit alles zal duren tot c.a. 19.00 uur. Hierna zal het Grote Kerkplein het eindpunt zijn van Halve Marathon Zwolle en zijn er ook nog artiesten te bewonderen welke op het podium zullen optreden tot 23.30 uur.  

Sfeer en gezelligheid zullen op 14 juni de boventoon voeren tijdens het festival en de ervaring leert dat vele duizenden bezoekers op het evenement zullen afkomen. Uiteraard is de toegang geheel gratis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)