Wederom winst voor Zwolse hockeydames

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Zondag speelde het eerste damesteam van hockeyclub Zwole uit tegen Voordaan. De hockeydames uit Groenekan (provincie Utrecht) stonden op een vijfde plaats terwijl de Zwollenaren de vierde positie bezet hielden. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

“Na een uurtje in het busje gezeten te hebben onderweg naar Groenekan begon de wedstrijdvoorbereiding,” vertelt spits Yara Vis. “Na onze volle focus gepakt te hebben, begonnen we aan de wedstrijd.” Meteen vanaf het begin was HC Zwolle sterk. De ploeg creëerde een aantal kansen echter troffen ze geen doel. Later in het eerste kwart zakten de Blauwvingers in. Voordaan kreeg meerdere kansen en een aantal strafcorners.

“In de eerste rust pepten we elkaar op om door te drukken en voor de eerste goal te gaan,” zegt Yara Vis. Dat bleek want in het tweede kwart kregen de Zwollenaren weer de overhand. Vanuit een strafcorner kon Helena Bakker via de eerste uitloop de bal hoog in het net krijgen. Hiermee zette ze de stand op 0-1.

In het tweede kwart bleef Zwolle sterk spelen. De dames kregen opnieuw meerdere kansen. Vlak voor de rust vielen de Zwollenaren aan over rechterkant van het veld. Hierdoor kwam Sophie Locht oog in oog met de keeper van Voordaan te staan. Ze wist deze uit te spelen: 0-2. Vlak hierna klonk het rustsignaal en kon de ploeg met een goed gevoel de rustbespreking in. “In de rust werd besproken hoe we het overwicht in deze wedstrijd moesten houden en door moesten drukken,” vertelt Yara Vis.

In de tweede helft wist HC Zwolle druk te houden op Voordaan. Wederom slaagden ze er in om een aantal kansen te creëren. In het derde kwart wisten ze weer een aantal corners te behalen. Eéntje daarvan ging in het goal dankzij een keiharde slag van Helena Bakker: 0-3. “We bleven goed hockeyen en druk houden op Voordaan,” aldus Yara Vis.

In het laatste kwart zakte HC Zwolle in waardoor Voordaan meer aan hockeyen toekwam. De thuisploeg kreeg zo waar een aantal kansen. Beide teams waren dit kwart aan elkaar gewaagd. Na een mooi samenspel kwamen Sophie Locht en Lynn Vasterink in een twee tegen één op de keeper terecht. Locht paste de bal mooi op Vasterink waarna zij om de keeper heen draaide en scoorde: 0-4.

Na de vierde Zwolse goal kwam Voordaan nog een aantal keer gevaarlijk in de cirkel van HCZ terecht. Keepster Nadia Huigen bleek de reddende engel en hield het goal schoon. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg Voordaan nog een kans waaruit zij scoorden. Met de 1-4 op het scorebord floot de scheidsrechter even later de wedstrijd af.

“We hebben een goede wedstrijd gehockeyd en kijken uit om aanstaande zondag ook te winnen tegen Fletiomare,” zegt Yara Vis zelfverzekerd.

Dames 1 van HC Zwolle staat na zes gespeelde wedstrijden met twaalf punten op de vierde plek in poule A van de overgangsklasse. Dit het derde niveau van hockey in Nederland. De twee hogere niveau’s zijn de promotieklasse en de hoofdklasse.

Donderdag speelt HC Zwolle dames 1 thuis tegen hoofdklasser SCHC uit Bilthoven. ’s Avonds om half negen spelen ze in de tweede ronde van de Gold Cup. De Gold Cup is het bekertoernooi voor ploegen uit de hoofdklasse, de promotieklasse en de overgangsklasse.

Zondag speelt dames 1 om kwart voor één ’s middags thuis tegen Fletiomare uit Utrecht. Het hockeycomplex van HC Zwolle is te vinden aan de Luttekeweg 5 op sportpark Het Hoge Laar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)