Workshop natuurvriendelijk tuinieren

Foto van auteur

Zwolle –  We besteden steeds meer aandacht aan de inrichting van onze tuin. Er is dan ook een rijke keus aan tuinmeubilair, schuttingen, vijvers en bestrating. Bij de aanschaf van al deze artikelen kunnen tuinbezitters rekening houden met het milieu en de natuur. Hierover gaat de workshop die plaatsvindt op 20 mei in Stadshagen.

De workshop vindt plaats op dinsdagavond 20 mei in de wijkboerderij Stadshagen, achter basisschool de Vlieger, Oude Wetering 21. Aanvang 20.00 uur, de zaal gaat open vanaf 19.45 uur. De workshop is gratis.

Veel mensen willen graag enige privacy in hun tuin en plaatsen daarom een of andere erfafscheiding. Uit milieuoogpunt is een haag of rooster met klimplanten de beste keus. De klimplanten leveren voedsel en schuilplaatsen voor vogels en insecten. Voor een terras zijn er vele mogelijkheden, denk aan grint of gravel, er is zelfs een betonstoeptegel met Milieukeur.

Een vijver in de tuin is een leuk element. De weerspiegeling van de lucht geeft een mooi schouwspel. Vijvers maar ook andere waterelementen, brengen leven in de tuin. Ze bieden een natuurlijke woonomgeving voor verschillende diersoorten, vooral insecten en amfibieën.

De workshop is onderdeel van Wijken vol van Natuur, een project van  Milieuraad Zwolle, Travers, Landstede en Groen Welle. Meer informatie kunnen belangstellenden vinden op www.milieuraadzwolle.nl, of bel met tel. 4982618

De workshop wordt gegeven door Machteld Klees, auteur van het boek “Natuur in eigen tuin” en deskundige op het gebied van natuurvriendelijk tuinieren.