Het weer: Koude en zonnige herfstdag

Foto van auteur

Van Nagelstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag presenteert de zon zich in volle glorie, de ochtendnevel doet daar weinig aan af. Het weer lijkt sterk op dat van woensdag, maar verschillen zijn er wel. De oostenwind is ’s middags een tandje sterker en daardoor kan het bij vrijwel dezelfde temperatuur kouder aanvoelen. ’s Morgens vroeg is het op de thermometer rond het vriespunt, in de middag iets onder 10 graden.

Een verschil met woensdag is sluierbewolking. Die dient zich geleidelijk vanuit het zuidwesten aan. Toenemende sluierbewolking is vaak de voorbode van een weersverandering. In dit geval een weersverbetering voor Zwollenaren die niet van kou houden, want het kwik gaat in het weekend zowel ’s nachts als overdag omhoog. Een verslechtering voor degenen die niet van regen houden, want er lijkt behoorlijk wat nattigheid richting Zwolle te komen.

In de nacht en ochtend naar vrijdag wordt de sluierbewolking dikker. Het is de laatste vrieskoude ochtend van de week. Vrijdag overdag passeert een warmtefront, dat voor bewolkt weer en perioden met regen zorgt. De wind neemt in de loop van de dag toe naar matig, windkracht 4.

Zaterdag is het vooral in de vroege ochtend nat, volgens de huidige verwachting. Overdag zou het grotendeels droog kunnen blijven, maar dat vermelden we met voorzichtig voorbehoud, aangezien heel wat weermodellen er anders over denken. De temperatuur gaat sterk omhoog, tot misschien wel 15 graden zaterdagmiddag.

Zondag wordt veel regen verwacht, door een venijnig lagedrukgebiedje dat over ons heen of net langs ons heen trekt. Dat draait uit op een regendag met misschien veel wind.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)