Studenten betrokken bij reünie couveusekinderen

Foto van auteur

Zwolle –   Spelletjes, poffertjes bakken, rondleidingen en tal van andere activiteiten staan op het programma van de terugkomdag voor ouders van couveusekinderen bij de Isala klinieken op zaterdag 24 mei 2008. Tien studenten Verzorging & Verpleging van het Deltion College uit Zwolle steken de handen uit de mouwen om op deze dag de kinderen te vermaken.

De reünie is speciaal georganiseerd voor ouders van kinderen die drie jaar geleden op de afdeling Intensive Care voor pasgeborenen van de Isala klinieken hebben gelegen. Voor de ouders is de opname van hun kind op de NICU een emotionele en onzekere periode geweest. De terugkomdag biedt ouders, artsen en verpleegkundigen de gelegenheid om samen terug te blikken op deze tijd.

Door deze samenwerking tussen Isala klinieken en Deltion ervaren de studenten aan den lijve hoe het is om te werken met jonge kinderen en hoeveel mogelijkheden er zijn. Een ervaring die ze straks in de praktijk goed kunnen gebruiken. En de Isala klinieken wordt op deze manier veel werk uit handen genomen. Voor beide partijen een vruchtbare samenwerking.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)