Het weer: Grijs en kil, wel droog

Foto van auteur

Hogenkampsweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is het grijs, ‘s morgens is al veel bewolking present boven de stad. Misschien worstelt de zon zich er in alle vroegte nog heel even doorheen. Daarna wordt de wolkenmassa dikker. Ondanks dat staat er hier geen regen op het programma. In het zuidwesten van het land wel. Het is een droge donderdag met waterkoud weer in de regio Zwolle.

We beginnen met ongeveer 4 graden op de thermometer. In de middag kruipt het kwik omhoog naar 7 graden. De wind is matig uit het zuidoosten. Windkracht 3, de kilte van dat windje voel je wel. ‘s Zomers mag je uit zuidoostelijke richting warmte verwachten, maar nu is dat niet het geval. De aangevoerde lucht is koud.

In de nacht naar vrijdag blijft er veel bewolking, met opklaringen. Dan kan de volle maan zich vertonen.

Vrijdagochtend is het ongeveer 3 graden en in de middag is het met slechts 6 graden gedaan. Normaal voor half november zou 9 graden zijn. Daar zitten we vrijdag dus dik onder.

Eerder deze week werd verwacht dat vrijdag nogal nat zou worden. Maar de weermodellen zijn van inzicht veranderd. De kans op neerslag is teruggebracht naar klein en als er wat valt, blijft het beperkt tot een beetje lichte regen of motregen. Wordt het daarmee een lekkere dag? Nee, want er staat een kille wind uit noordoost tot oost. Misschien vindt de zon een gat in de wolken, om de vrijdag een broodnodige boost te geven.

In het weekend ligt de middagtemperatuur ook op dat te lage niveau rond 6 graden. Op beide dagen komen er gebieden met ijskoude regen vanuit het zuidoosten over Zwolle heen. Zaterdag gebeurt dat in de ochtend, volgens de huidige timing. De middag lijkt droog te blijven. Zondag is het andersom: de eerste helft van de dag lijkt voorlopig het droge deel.

Mocht deze weekendverwachting wijzigen, dan lees je het natuurlijk hier op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)