Eigen hiphoppodium voor Blaxtar en Rico

Foto van auteur

Zwolle – Grote Prijs-winnaar Blaxtar en Rico (Opgezwolle) hosten en programmeren zaterdag 5 juli hun eigen podium op festival Van Eigen Bodem (VEB) te Zwolle. In samenwerking met POPNL en de 12 provinciale popkoepels hebben de Zwollenaren de vijf meest talentvolle hiphopacts van Nederland geselecteerd: Che (Brabant), Ad Rem (Limburg), Nedertoon (Utrecht), Frits van Dijk (Amsterdam) en Risskant (Zuid-Holland).

Onder de titel ‘Rico & Blaxtar in alle (provinciale) staten’ presenteert Van Eigen Bodem zaterdag 5 juli in Zwolle de noviteit. Dit in het kader van het eerste lustrum van het festival dat in 2004 kleinschalig begon met 3.500 bezoekers en in 2007 al 23.000 bezoekers trok. Het podium ‘Rico en Blaxtar in alle (provinciale) staten’ is het derde podium van het festival dat alleen Nederlandstalige pop programmeert. Andere artiesten die optreden zijn onder anderen Het Goede Doel, I.O.S., Speelman & Speelman, Enge Buren en Nederpopprijswinnaar De Fanfaar uit België. Er zullen nog enkele (grote) namen aan de programmering worden toegevoegd.

De volgende talenten treden op op ‘Rico & Blaxtar in alle (provinciale) staten’:

Che

Afkomstig uit Brabant. Che staat bekend om zijn energieke shows van vrolijke hiphop met een maatschappijkritische insteek. De artiest vindt steeds meer de weg naar het podium: zijn optredens in de voorprogramma’s van onder anderen Opgezwolle en Osdorp Posse gelden voor hem als hoogtepunten.

www.myspace.com/onopvallendvet

Ad Rem

Afkomstig uit Limburg. Finalist van de wedstrijd Nu of Nooit 2008.

Deze Ad remt helemaal niet! De dolle vuurbal rent door zijn woorden heen en steekt als een pyromaan de Nederlandse taal en zaal “in de fik”. Wat we kunnen verwachten is energie en thema’s die met een korreltje zout genomen kunnen worden.

www.myspace.com/adrem07

Nedertoon

Afkomstig uit Utrecht.  Het jaar 2006 brengt Nedertoon nationale bekendheid doordat zij met hun versie van Thé Lau’s ‘In Vrijheid’ de wedstrijd ‘Lied van de Vrijheid’ winnen. Ook wint Nedertoon de bandcompetitie ‘The Road To Parkpop’ waarmee zij een plek op dit festival veroveren. Ook in 2007 trad Nedertoon op tijdens Parkpop, samen met het Metropool Orkest.

www.myspace.com/nedertoon

Frits van Dijk

Afkomstig uit Amsterdam. Frits van Dijk is geen onbekende binnen de hiphopscene. Hij won onder anderen Most Wanted 2008 en Last Man Standing. Zijn teksten zijn uitdagend, zijn show energiek. Een megatalent van wie Nederland nog veel zal horen.

www.myspace.com/fritsvandijk

Risskant

Afkomstig uit Zuid-Holland. Heeft onder andere de Grote Prijs 2007 van Zuid-Holland gewonnen. Bovendien heeft Risskant al vele mooie shows op zijn naam staan met als hoogtepunten o.a. Metropolisfestival en Parkpop.

www.myspace.com/woordvoerder

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)