Politieberichten

Foto van auteur

Onder invloed

Tegen een 19-jarige snorfietser uit Zwolle is zaterdagnacht proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Voorstraat bleek dat hij alcohol gedronken  had. De blaastest in het politiebureau leverde een score op van 410 ug./l. Hij kreeg daarnaast een rijverbod van 5 uur.

Aangehouden voor winkeldiefstal

Een 73-jarige Zwollenaar is zaterdagmorgen aangehouden voor winkeldiefstal. In een zaak aan de Deventerstraatweg nam hij 2 paar schoenen weg (waarde: 60 euro), zonder die aan de kassa af te rekenen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij met een schikkingsvoorstel van 220 euro in vrijheid gesteld.

Openbare dronkenschap

Een 34-jarige Apeldoorner is zaterdagnacht in het uitgaanscentrum aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij wist van zijn bestaan niets meer af en kon niet meer op zijn benen staan. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na belediging

Een 29-jarige Zwollenaar is zaterdagnacht aangehouden voor belediging van een politieman. In het uitgaanscentrum liep hij bier te drinken en toen hij daarvoor werd bekeurd wilde hij niet meewerken en schold hij een dienstdoende politieman uit en beledigde hij hem daarbij. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onverlichte fietsers

Bij verschillende controles in het centrum zijn zaterdagavond 14 fietsers bekeurd omdat zij geen licht voerden. Een 29-jarige fietser zonder achterlicht, die weigerde te stoppen en daarnaast zijn ID-kaart niet wenste te tonen, ging voor deze drie feiten op de bon.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)