Workshop illustreren voor kinderen

Foto van auteur

Zwolle –  Zaterdag 7 juni organiseert Bibliotheek Zwolle Centrum in samenwerking met De Fiep Westendorp Foundation een workshop illustreren voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Illustratrice Marit de Wolf vertelt over het beroep van illustrator. Daarnaast gaan de kinderen zelf aan de slag door verhalen en gedichten te illustreren. de fijne kneepjes van het vak, namelijk het zelf illustreren van verhalen of gedichten.

De Fiep Westendorp Foundation (FWF) is in 2004, na het overlijden van Fiep Westendorp, opgericht. Het voornaamste doel van deze organisatie is vreugde te brengen in het leven van vooral die kinderen, die daarvan wel iets extra’s kunnen gebruiken. Daarmee vervult zij een belangrijke wens van Fiep Westendorp. Daarnaast ondersteunt de FWF onder andere projecten en initiatieven gericht op de kunstzinnige ontwikkeling van kinderen en wil zij het vak van illustrator meer onder de aandacht brengen.

Marit de Wolf studeerde in 2000 af aan de kunstacademie Constantijn Huygens in Kampen, waar ze de studierichting Illustratie (specialisatie kinderboeken) volgde. Humor speelt in haar werk een grote rol en is een sterk middel om haar beeldend verhaal te vertellen. Helder kleurgebruik en een uitgebalanceerde compositie, veelal in de collagetechniek, zijn kenmerkende elementen in haar illustraties. In 2007 heeft de Wolf haar BIK-certificaat gehaald waarmee ze kunstprojecten kan uitvoeren in het basisonderwijs.

Kinderen van 8 tot en met 14 jaar zijn zaterdag 7 juni van harte welkom van 13.00 tot 15.00 uur in Bibliotheek Zwolle Centrum. Deelname aan de workshop kost 5 euro.

Er zijn een gering aantal plaatsen beschikbaar voor deze workshop. Om teleurstelling te voorkomen, wordt aangeraden tijdig (telefonisch) kaartjes te reserveren bij Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80, 038 – 4217278).

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)