WVF pakt periodetitel

Foto van auteur

In een matige, maar spannende “pot” voetbal wist WVF het beslissingsduel om de periodetitel in haar voordeel te beslissen. Fc Zutphen werd ondanks vele kansen, door doelpunten van Peter van de Streek en Timon Beimers, met 2-0 verslagen. De serie ongeslagen wedstrijden groeit gestaag en de blauwwitten staan fier aan kop in de 2e klasse J.

In het Orderbos in Apeldoorn moesten WVF en Fc Zutphen gaan uitmaken wie de periodetitel mee naar huis mocht nemen. Via de media hadden beide ploegen laten  weten geen belang te hechten aan deze prijs. John Beijen, die volgend seizoen voor het zesde achtereenvolgende jaar als trainer van WVF zal acteren, wil kampioen worden. Desondanks kwam WVF na het beginsignaal van scheidrechter Grit sterk uit de startblokken.

 Gaandeweg gingen de Westenholtenaren slordiger spelen en FC Zutphen creëerde zich een aantal dotten van kansen. Het WVF middenveld ontbrak het aan kracht. De Zutphense elf  konden het veldoverwicht niet verzilveren. Fokko Ebbens en sluitpost Michel van de Aa traden regelmatig goed handelend op.  Pas na ruim een half uur konden de WVF voorwaartsen een voorzichtige vuist maken. Peter van de Streek kwam tot twee keer toe in scoringspositie, maar de teller bleef op nul. Vlak voor rust werd de doorgebroken Piet de Jong onreglementair gestopt … geen geel … wel een vrije trap … zonder resultaat.

Na rust bleef WVF onrustig voetballen. Maar in de vijfde minuut zette Beimers  vanaf rechts fraai voor. Van de Streek kopte diagonaal keihard in . (1-0) Zutphen bleef scherp en deed verwoede pogingen langszij te komen.
Het was evenwel WVF die door toedoen van Beimers een fout van de Zutphense goalie van dichtbij afstrafte.( 2-0) De onrust sloeg ook bij Fc Zutphen toe; een dubbele wissel was het gevolg. Vlak daarna raakte een ziedend schot de staander van het Zwolse doel. Kansen tot scoren waren er over en weer.  In de 35 minuut maakte een moegestreden  Piet de Jong plaats voor Martijn Ruijsch. Vlak voor tijd was Beimers dichtbij de genadeslag. Het bleef evenwel 2-0. Verdediger Berry van Leijen kwam in het veld  voor Richard Bouwmeester. Nadat de scheids had afgefloten werd  het overwinningsvuur ontstoken. De fakkels van de K-side zetten “de buikschuivers”  van de mannen van Beijen in een feestelijk licht.

“Je speelt toch om te winnen “, reageerde de attent  keepende Van de Aa.  “Een bekroning van onze ongeslagen reeks”. Jeroen van Leeuwen vindt elke wedstrijd belangrijk. “Het is altijd goed om prijzen te pakken”, aldus de aanvoerder.
Uit de kleedkamer klonken liederen die duidelijk maakten dat WVF toch heel blij was met de eerste titel van dit seizoen.

Door: John Ruijsch

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)