Amnesty’s Schrijfactie Write for Rights in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Het schrijven van brieven lijkt ouderwets en achterhaald, maar niets is minder waar.

Op de Dag van de Mensenrechten triomfeert de persoonlijke, handgeschreven brief tijdens Amnesty’s Schrijfactie Write for Rights. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen zo’n zes miljoen mensen in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Amnesty Nederland en ook Amnesty Zwolle organiseren deze Schrijfactie voor de zevende keer. Ieder jaar worden er vanuit Nederland zo’n 180.000 brieven verstuurd. Alle brieven die we schrijven vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook de brieven voor de slachtoffers zijn heel belangrijk. Om te weten dat er mensen over de hele wereld voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden. Veel gevangenen zijn vrijgekomen, mede dankzij deze schrijfactie. Dit jaar schrijven we voor 10 jongeren. Kijk op

Op zaterdag 7 december ben je tussen 10.00 en 19.30 uur van harte welkom in Stadkamer Centrum. Ieder uur is er een kort cultureel intermezzo. Neem gezinsleden en vrienden mee. Je kan brieven overschrijven naar aanwezige voorbeeldteksten. Kinderen kunnen bij ons groetenkaarten aan slachtoffers van mensenrechten maken en schrijven.
Er zijn leuke kinderactiviteiten.

Daarnaast kan je 10 december van 10 – 17 uur in Cultuurhuis Stadshagen schrijven en op Hogeschool Windesheim. Loop gewoon binnen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)