Het weer: Zon en wolken, ’s morgens misschien een buitje

Foto van auteur

Pannekoekendijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend begint Zwolle met een temperatuur iets boven het vriespunt. Er is veel bewolking, waar zich een buitje tussen kan verschuilen. Maar de kans op regen is niet groot en mocht er wat vallen, dan zal het weinig zijn. In de middag blijft het droog. Vanuit het noorden trekken stapelwolken en wolkenvelden over.

Gelukkig laten de wolken voldoende ruimte voor een zonnetje. Dat sleept Zwolle door de altijd moeilijke maandag heen. Het is minder koud dan op zondag, toen de stadsthermometers van Weblog Zwolle amper boven 3 °C uit kwamen. Maandag kun je 7 °C verwachten. De wind heeft ongeveer kracht 3 uit west tot noordwest, dat is meer wind dan in het weekend. In de avond weer minder wind.

In de nacht naar dinsdag is er een kleine buienkans. Er worden veel wolken aangevoerd met soms een opklaring. De temperatuur blijft op neushoogte boven het vriespunt. Dinsdag lijkt de bewolking overdag de overhand te houden. Het is wel droog bij 7 graden maximaal.

Droog weer wordt tot en met donderdag verwacht in Zwolle. Dit dankzij hogedrukinvloed in onze omgeving. De maximumtemperatuur ligt op woensdag en donderdag rond 5 graden en dat is aan de koude kant voor begin december. ‘s Nachts is er kans op vorst aan de grond.

Vrijdag houden we het waarschijnlijk niet droog, om het zwak uit te drukken. Sommige weermodellen berekenen namelijk veel regen. Maar dat is nog ver weg.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)