Festivalweken in Winters Zwolle

Foto van auteur

Foto: Stockfoto

Zwolle – Niemand hoeft zich deze winter te vervelen in Zwolle. In de weken rond Kerstmis en de jaarwisseling is Zwolle het toneel van de Festivalweken. In deze weken vinden meerdere festivals plaats, veelal in het teken van verhalen en sprookjes. Want, zo geeft regisseur van de Festivalweken Rob Bults aan:” Verhalen werden al verteld vanaf het moment dat de eerste twee mensen op deze aarde rondliepen. Het zit gewoon in ons DNA.”

Op 14 en 15 december vindt de aftrap plaats met De Wensboom. Iedereen heeft dan de mogelijkheid om iets te wensen voor een dierbare. Dan worden er op 21 en 22 december routes uitgezet om te genieten van korte Performing Arts- voorstellingen tijdens het Wereldberoemde Verhalenfestival. Voor wie minder heeft met verhalen is er op 24 december het Kerstival. In verschillende kroegen treden artiesten op, zowel muzikaal als acteurs. Daarnaast zijn er concerten van bijvoorbeeld Karin Bloemen en Trijntje Oosterhuis

Ook zijn er evenementen die langer lopen. Zo kunt u van 14 december tot 1 maart naar het Ijsbeeldenfestival. U kunt daar een R-IJS door te tijd maken en sculpturen van wel 6 meter hoog bekijken. Dan kunt u ook nog de Lichtbeeldenroute lopen. Zwolle is prachtig verlicht en in de stad zijn 12 lichtobjecten op verschillende plaatsen neergezet.

Een ander soort evenement, maar zeker niet minder interessant is het World Press Photo Festival, waar bezoekers de kans krijgen om met andere bezoekers in gesprek te gaan over wat ons vandaag de dag bezighoudt.

Wilt u weten wat er in Zwolle nog meer gebeurt, kijk dan op: www.weblogzwolle.nl\agenda

Foto 1
Festivalweken in  Winters Zwolle - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto