Nu ook avondopenstelling SOA spreekuur

Foto van auteur

Zwolle – De GGD Regio IJssel-Vecht heeft vanaf vandaag 2 juni een verandering doorgevoerd in de SOA-spreekuren. In Zwolle wordt donderdagavond 5 juni gestart met een avondspreekuur van 17.00 tot 20.00 uur, terwijl de proef in Steenwijk met een anoniem SOA-spreekuur ten einde is. Daar gaat het wekelijkse spreekuur op de maandagochtend verdwijnen.

De reden voor openstelling op de donderdagavond, heeft te maken met een groot klantenonderzoek, dat de GGD eind vorig jaar heeft gehouden. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek toen was dat de klanten erg tevreden zijn over de dienstverlening van de GGD. Die tevredenheid kwam tot uiting in het rapportcijfer: 8,4. Daarnaast werd een aantal aanbevelingen gedaan, onder meer over mogelijkheid om de tijden voor spreekuren uit te breiden. Het management van de GGD heeft hier nu gehoor aan gegeven.


Tegelijkertijd is besloten om te stoppen met het SOA spreekuur in Steenwijk. Al eerder was bekend gemaakt dat het om een proef ging, die in september 2007 van start ging en duurde tot en met mei 2008. Nu de proef ten einde is, heeft de GGD besloten om niet verder te gaan met het SOA-spreekuur op de maandagochtend in het gezondheidscentrum Steenwijkerland aan de Sluisweg. De reden was dat te weinig mensen in de doelgroep er gebruik van maakten, of al naar Zwolle gingen.
Het spreekuur in Steenwijk was een uitbreiding op de anonieme SOA-spreekuren bij de GGD in Zwolle. De GGD gaat zich nu beraden in welke plaats er mogelijk toch weer een SOA-spreekuur gestart moet gaan worden.

Het SOA-spreekuur van de GGD in Zwolle wordt elke maandagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur, woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur, donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur (vanaf 5 juni) en vrijdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur gehouden in het gebouw van de GGD Regio IJssel-Vecht aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle.Om een afspraak te maken kan men bellen met de GGD op nummer (038) 428 16 00. Meer informatie over het soa-spreekuur is te lezen op
www.rijv.nl/ggd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)