Het weer: Zeer zacht en tot de avond droog

Foto van auteur

Aa-landen
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag is het opmerkelijk zacht voor de tijd van het jaar. In de middag wordt in Zwolle 13 graden op de thermometer verwacht, misschien nog een graadje meer. Dit terwijl een maximum rond 6 graden normaal is voor half december. Er zijn veel wolken, waar de zon met wisselend succes doorheen tracht te komen.

Heel aardig weer toch, vooral als je niet van kou houdt. De matige zuidwestenwind is geen spelbreker, hoewel hij ‘s middags wel een beetje toeneemt: windkracht 3 in de ochtend, 4 in de middag. Tot de avond is het droog. Dan komt een koufront over, waarmee deze zeer zachte episode wordt beëindigd.

In de nacht naar woensdag is het front voorbij, waarna mogelijk nog een losse bui over de stad trekt. Gezien het nachtelijke tijdstip merk je daar waarschijnlijk weinig van.

Woensdag overdag is de maximumtemperatuur 8 graden, nog steeds aan de zachte kant voor december. Bij weinig wind overheerst waarschijnlijk de bewolking, hoewel sommige weermodellen wel wat zon inplannen. We zullen morgen zien of ze dat blijven doen.

Tot en met het weekend is er vaak bewolking en zijn de temperaturen bovennormaal, ook ‘s nachts. Donderdag zou een dag met behoorlijk wat zonuren kunnen worden. Ook hier houden we nog een slag om de arm.

Vrijdag en zaterdag valt er regen, maar dat gebeurt wanneer de zon onder is. Overdag is het overwegend droog.