Bierprijs PEC Zwolle in de middenmoot

Foto van auteur

Meer alcoholvrij bier in de stadions
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Vaste supporters van PEC Zwolle zullen de prijs van bier in hun stadion wel kennen, maar nu is er ook een heus onderzoek naar gedaan. Biernet.nl heeft het aanbod van bier tijdens wedstrijden in de Nederlandse competitie nader bekeken.

Het onderzoek wijst uit dat in het stadion van PEC Zwolle een kleine beker bier van 0,25 liter € 2,60 kost. Met deze prijs ligt PEC Zwolle precies op het gemiddelde van alle onderzochte stadions. Bij Vitesse vragen ze voor een kleine beker bier € 2,90 en hiermee verkopen de Arnhemmers het duurste bier van de hele Eredivisie.

Heracles Almelo is het goedkoopst. Voor een kleine beker bier van 0,25 liter betaal je daar € 2,35.

De grote beker bier van een halve liter kost in het PEC-stadion € 4,75. Biernet.nl concludeert dat het bij PEC Zwolle loont om een groot biertje te bestellen. Je bespaart daardoor 90 cent per liter bier. PEC schenkt het merk Heineken, ook het alcoholvrije bier is van deze brouwer.

De afgelopen jaren is alcoholvrij bier in Nederland aan een enorme opmars bezig en ook in de voetbalstadions heeft dit bier zijn plek weten te bemachtigen. Maar in veel stadions blijft het aanbod van speciaalbieren achter. Onder andere bij PEC Zwolle, PSV en Vitesse kun je niet rekenen op een speciaalbier.