Het Spektakel 2008: You can’t stop the beat!

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 14 juni a.s. vindt een bijzonder feestelijke 20ste editie van het Spektakel plaats in de WRZV-hallen!! Het Spektakel is een talentenfestival van mensen met een handicap. De deelnemers laten hun talenten zien op playback-, soundmix-, dans- en muziekgebied. Arien Kamperman van de band Hutspot presenteert dit jaar het Spektakel, daarnaast zijn er verrassende acts en speciale gastoptredens van de Zwolse Panters en de Meander Bigband.

Een speciale vakjury beoordeelt alle optredens op performance, talent en uitstraling. Tevens wordt de Deltion Publieksprijs uitgereikt voor het optreden dat het meeste gewaardeerd wordt door het publiek.

Het Spektakel vindt plaats op zaterdag 14 juni a.s. van 14.00 tot ongeveer 17.15 uur in de WRZV-hallen, Buitengasthuisstraat 8 te Zwolle. Kaarten a € 3,– zijn vanaf half twee aan de kassa verkrijgbaar. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten kunt u bellen of mailen met Ineke van Stekelenborg van het GJVW  van TRAVERS tel. (038) 421 60 50 of e-mail: i.vstekelenborg@travers.nl

De belangstelling om op te treden op het Spektakel is ook dit jaar weer enorm groot. Omdat de organisatie aan een maximum aantal deelnemers gebonden is, moeten veel inschrijvers weer een jaartje wachten. Dat het Spektakel na 20 jaar nog zo’n succes is heeft met name te maken met de formule achter het Spektakel. Het Spektakel biedt niet alleen mensen met een handicap de mogelijkheid om hun talenten te laten zien op het podium, ook studenten krijgen de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen op begeleidings- en organisatiegebied. Zo wordt de begeleiding van de artiesten geheel verzorgd door studenten van de SPH afdeling van Hogeschool Windesheim. Iedere deelnemer krijgt al maanden van te voren een team ter beschikking waarmee wordt geoefend en gewerkt aan het optreden. Wat het Spektakel echter vooral opmerkelijk maakt is dat het Spektakel geen subsidie krijgt en iedereen die eraan meewerkt dit geheel belangeloos en met een enorme inzet en enthousiasme doet!

Het Spektakel heeft ieder jaar een actueel thema. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘You can’t stop the beat…’ een nummer uit de film HAIRSPRAY. Net als in deze film willen mensen met een handicap mee doen in de samenleving en niet buiten gesloten worden. Onze ervaring is dat de deelnemers aan het Spektakel een ijzersterke mentaliteit en doorzettingsvermogen hebben om er helemaal voor te gaan, net als de hoofdrolspelers in de film! Niet alleen tijdens het Spektakel maar ook in het dagelijkse leven, op school en als ze werken. Juist door deze sterke en positieve mentaliteit hebben wij als organisatie heel erg veel bewondering en respect voor kinderen en (jong) volwassenen met een handicap! Ze zijn een positief en goed voorbeeld voor anderen! Met You can’t stop the beat willen we dit onder de aandacht brengen en onderstrepen. Talent alleen is niet altijd waar het om draait maar vooral de spirit die iemand heeft!

Tijdens het Spektakel 2008 op 14 juni treden op Miranda Boer, Linda de Weerth en Monique Klunder met het nummer Sta op van Jan Smit, Nicole Britstra met het nummer rebel yell van Billy Idol, Geeta Dixit, Sabine Goes en Evelien Brons met het nummer Oya lélé van K3, Ismael Zerrad met het nummer Hilversum 3 van Herman van Veen, Drissja Vinke met het nummer lekker op vakantie van kinderen voor kinderen, Christian Bruggeman, Michel Strating en Nieck Leusink met het nummer Toppersparty van de Toppers, Marco Eilander met Kijk omhoog van Nick en Simon, Graciella, Jennifer, Doina en Maria met Get Busy van Jean Paul, Alfons Cousijn met Paul Harrington en Charlie mcGettigan, Rock ’n roll kids, Gretha Keijl en Joost Bastiaan met Cupido van Jan Smit, Dennis Marsman met Got to go my own way van High school musical en Remco Korevaar met Rood van Marco Borsato.

De website van het spektakel is www.hetspektakel.nl.nu. De webmaster van deze site is Danny Visscher een oud deelnemer van het spektakel.

Het Spektakel is mede mogelijk gemaakt door bijdragen en diensten van: Hogeschool Windesheim afd. SPH, BDG Technische Adminstratieve Diensten, de Rabobank Zwolle, Spotjo Licht en Geluid, Deltion College, de WRZV-hallen, Campagne, Agnieten College locatie Meander, bloemengalerie ’t Kerkbrugje, de Zwolse panters, Fun Fiction evenementen en organisatie, BeeeJeee & BrahM. De organisatie is in handen van: TRAVERS, Hogeschool Windesheimafd SPH en WRZV/de Boog