Kaartverkoop festival Zwart gestart

Foto van auteur

Zwolle – Zwart, het nieuwe kunstzomerfestival te Zwolle, heeft de programmering rond. Naast de zes routes zijn er vier voorstellingen geprogrammeerd; de Carmina Burana, Messiaen, Carnaval en de Annie M.G. Schmidt route. Daarnaast gaat Fraterhuis de films van Peter Greenaway – inspirator van het festival – tonen tijdens Zwart.

Eerder werd al bekend dat de 24 kunstproducties rond waren. Deze kunstproducties zijn ondergebracht in zes routes van elk vier kunstproducties. Bij het werken aan de kunstproducties wordt het meester-leerling-gezel-model gehanteerd; een meester is inspirator voor de jonge én ervaren kunstenaars van de kunstproducties in zijn route; tevens zorgt de meester voor de onderlinge samenhang per route.

Alle routes starten en eindigen in het hart van het festival; de Blijmarkt. Ook na de het einde van de kunstroutes blijft het hart een bruisend plein. Om 21.00 uur wordt er op vrijdag- en zaterdagavond namelijk begonnen met de after route party. Op diverse podia op en rond het plein spelen voornamelijk regionale muzikanten unplugged muziek. De after route party wordt op vrijdagavond op een bijzondere wijze geopend. Om 21.00 uur zingen tientallen zangers ‘Vervlogen’ een compositie van poplector Merlijn Twaalfhoven, speciaal voor Zwart geschreven. “Een ruimtelijke compositie voor vele stemmen en een fluitensemble”, noemt hij het zelf.

Nu de programmering rond is, is ook de online kaartverkoop gestart via www.zwart2008.nl. Voor zowel de routes als de voorstellingen zijn kaart te reserveren. Bezoekers die kaarten reserveren via de site profiteren van een vroegboekkorting. Routekaartjes kosten dan €7,50 in plaats van €10,00 aan de kassa.

Tijdens het festival zal inspirator Peter Greenaway het thema ‘Overgave’ vertalen in zijn installatie ‘PASSION: SEX & DEATH IN ZWOLLE’. Aan de hand van gedramatiseerde bewonersgeschiedenissen van drie prominente huizen in de binnenstad zal Greenaway een theatrale installatie van het wel en wee van Zwollenaren door de eeuwen heen creëren. Centraal staat de conceptie, geboorte en dood van de bewoners. Hij heeft tijdens het festival zeker 300 vrijwilligers nodig, die in deze theatrale installatie willen figureren. Eén voor één zullen de gekostumeerde figuranten uit de verschillende huizen komen (allen in een driehoek gelegen aan de Melkmarkt in Zwolle). De ‘circle of life’ zal worden verbeeldt door de verschillende tijdstippen van opkomst en verandering van kostuums. Leven en dood, of in de woorden van Greenaway: ‘sex & death in Zwolle’.

Wie als figurant mee wil doen in de theatrale installatie van Peter Greenaway op 26, 27 en 28 juni kan zich melden op: figurant@zwart2008.nl Repetities (onder begeleiding van Peter Greenaway) voor de figuranten zijn op zaterdag 21 juni.  

Meer informatie over het festival vind je op www.zwart2008.nl 

 

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)