Zwolle present bij Internationale Hanzedagen 2008

Foto van auteur

Zwolle – Van 6 tot en met 8 juni 2008 was Zwolle één van de 125 deelnemende Hanzesteden op de Internationale Hanzedagen in Salzwedel. Zwolle presenteerde zich als Hoofdstad van de Smaak 2008. Hiermee kreeg Zwolle veel aandacht van de Duitse media.

Zwolle heeft een bijzondere plek binnen het Internationale Hanzeverbond, zeker als het gaat om de Internationale Hanzedagen. In 1980 heeft Zwolle de onderlinge verstandhouding van de Internationale Hanzesteden nieuw leven ingeblazen met de organisatie van de eerste Internationale Hanzedagen nieuwe stijl. De Internationale Hanzedagen kennen jaarlijks een bestuurlijk programma. Daarnaast presenteren de steden zich op de toeristische Hanzemarkt. Dit jaar gaven maar liefst125 Hanzesteden acte de présence, een recordaantal! Het kenmerkt de zeer positieve ontwikkeling van het (nieuwe) Hanzeverbond.

Salzwedel (Duitsland)

Salzwedel is met circa 20.000 inwoners één van de kleinste steden die tot nu toe de Internationale Hanzedagen hebben georganiseerd. In de afgelopen dagen hebben circa 150.000 bezoekers de Hanzedagen bezocht. Dat is een belangrijke impuls voor deze Hanzestad, die tot 1989 tot de DDR behoorde en kampt met aanzienlijke economische problemen. Met de organisatie van dit grote evenement heeft de stad zich zeker op de (Hanze)kaart gezet. Volgend jaar vinden de Internationale Hanzedagen plaats in het Russische Novgorod.

Publiciteit voor Zwolle, Hoofdstad van de Smaak 2008

De pers wist Zwolle tussen de Nederlandse Hanzesteden goed te vinden. De kranten De Volkstimme en de Altmark Zeitung hadden reportages over  Zwolle en de ZDF interviewde een aantal deelnemers, waaronder Zwolle.  Het thema ‘Hoofdstad van de Smaak’ kreeg extra aandacht door de presentatie van Zwolse mosterd  en Zwolse gerookte worsten van Slagerij Haverkort.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)