Eerste inburgeraars Zwolle ontvangen diploma

Foto van auteur

Zwolle – De eerste inburgeraars in Zwolle hebben afgelopen dinsdag 10 juni hun inburgeringsdiploma ontvangen. Tijdens het inburgertraject hebben de inburgeraars hun Nederlandse taalvaardigheid verbeterd, evenals de kennis van de Nederlandse samenleving.

Sinds de invoering van de WI (Wet Inburgering) in 2007 krijgen inburgeraars tussen de anderhalf tot twee jaar de tijd om hun inburgeringstraject af te ronden en om, als onderdeel daarvan, het inburgeringsexamen te halen. De vijf personen die dinsdag hun diploma kregen uitgereikt zijn erin geslaagd om hun inburgeringstraject in ongeveer vijf maanden succesvol af te ronden. Een zeer goede prestatie dus. De diploma-uitreiking bij Agens, die de inburgeringstrajecten heeft uitgevoerd, was dan ook erg feestelijk. 

De gemeente Zwolle loopt landelijk voorop waar het inburgering betreft. Voor dit jaar streeft de gemeente ernaar 320 inburgeringsplichtigen een inburgeringstraject aan te bieden. De gemeente wil ook vrijwillige inburgeraars stimuleren een inburgeringscursus te volgen.

Op 16 juni start een landelijke, meerjarige campagne over inburgering. Daarin staat het beheersen van de Nederlandse taal centraal, als sleutel tot meedoen en meewerken.  Vanaf half juni is ook de capagnesite, www.hetbegintmettaal.nl, online. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)