GroenLinks en D66 willen opheldering over vernielde bomen in Aalanden

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Donderdag plaatste Weblog Zwolle een artikel over vernielde bomen in de Aalanden.

GroenLinks en D66 heeft een aantal vragen voor het college die zij graag beantwoord wil hebben. De fracties willen weten hoeveel bomen er precies vernield zijn. GroenLinks stelt daarom met D66 vragen aan het college van B&W.

Noorda van GroenLinks: “Ik wil graag weten of het college weet hoeveel bomen er in totaal zijn beschadigd en wat de gemeente gaat doen om dit te stoppen en de dader(s) op te sporen.” Ook is het belangrijk dat optimaal gereageerd wordt op meldingen openbare ruimte door betrokken Zwollenaren. Er was door een mevrouw al eerder een melding gedaan van de vernielingen van de bomen. Noorda wil wil graag weten waarom de gemeente hier niet direct op heeft gereageerd.

De gemeente moet nu ook zorgen dat de schade aan het groen wordt hersteld. Mogelijk is nieuwe aanplant nodig. Maar zonder opsporing van de dader(s) worden ook nieuwe bomen mogelijk vernield. Noorda: “We rekenen er op dat de gemeente hier werk van maakt en hopen dat omwonenden een oogje in het zeil gaan houden. Bomen zijn ongelofelijk belangrijk voor het Zwolse leefklimaat en haar biodiversiteit.”