Het weer: Natte eerste helft

Foto van auteur

Schuurmanstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zondag begint met dikke, grijze bewolking boven Zwolle. De wolkenmassa zit boordevol water en dat komt naar beneden. Regen dus. Er staat een stevige zuidwestenwind, kracht 4, die als voordeel heeft dat de vaart er goed in zit. De dikste bewolking en de regen verdwijnen na 12.00 uur naar het zuidoosten.

Wordt het ’s middags helemaal droog? Vermoedelijk niet, want vanuit het noordwesten hebben losse buien het gemunt op vooral het noordelijke deel van het land. Als zo eentje ook hier over de stad koerst, wordt het nogmaals nat. Tussendoor is het wel droog. ’s Middags worden de wolken dunner en heel misschien is de zon even te zien. De maximumtemperatuur is 9 graden, dat is 2 graden winst vergeleken met zaterdag.

Nog meer temperatuurwinst wordt dinsdag en woensdag geboekt. Dubbele cijfers verschijnen dan op de thermometer, maar wel in combinatie met veel nattigheid. De precieze timing van de neerslag is nog niet geheel duidelijk, maar dinsdag overdag zou het mee kunnen vallen met de regen. Woensdag komt de meeste regen mogelijk midden op de dag. Op beide dagen tevens veel wind.

Voor het zover is, kan het maandag tijdelijk opdrogen. Dan is overdag weinig of geen regen te verwachten en de wind houdt zijn gemak. Afwachten is nog of de zon ook meewerkt. De temperatuur doet heel even een stap terug: 7 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)