Windesheim houdt open dag op 25 juni 2008

Foto van auteur

Zwolle – Windesheim opent op woensdag 25 juni zijn deuren. Iedereen die wil weten wat Windesheim te bieden heeft aan hbo-opleidingen, is welkom. De voorlichting vindt plaats tussen 13.00-17.00 uur. Dezelfde middag is er ook een voorlichtingsbijeenkomst in het OndernemeningsCentrum in Lelystad over het onderwijsaanbod van Windesheim in die stad. De programmaoverzichten en de routebeschrijvingen zijn te vinden op www.windesheim.nl/opendagen.

Tijdens de open dag valt er op Windesheim van alles te ontdekken. Havisten, vwo’ers en mbo’ers kunnen sfeer proeven, opleidingen bezoeken, voorlichtingsrondes bijwonen en vragen stellen. Op de informatiemarkt in de centrale hal is er informatie verkrijgbaar over studentenverenigingen, studiefinanciering en andere voorzieningen. Ook kunnen belangstellenden informatie krijgen over het Windesheim Honours College, een internationale Engelstalige hbo+ variant met een intensief, interdisciplinair en internationaal onderwijsprogramma. Het Honours College richt zich op studenten met ambitie, die sneller willen studeren of die hun kennis en vaardigheden meer dan gemiddeld willen verdiepen. Ook kunnen belangstellenden zich op de informatiemarkt aanmelden voor een rondleiding door de hogeschool.

Naast het Windesheim Honours College dat start per september 2009 starten per september 2008 ook de opleidingen HBO-Rechten en Godsdienst-Pastoraal Werk. HBO-Rechten leidt studenten op tot brede, praktijkgerichte juristen. Afgestudeerden kunnen aan het werk als juridisch medewerker bij de overheid of in het bedrijfsleven, als juridisch adviseur of consultant, als parketsecretaris bij het openbaar ministerie of als gerechtssecretaris bij de rechtbank. Bij de opleiding Godsdienst-Pastoraal Werk draait het om de samenhang tussen geloof, cultuur en samenleving. Na het afronden van deze opleiding kunnen afgestudeerden aan de slag in de geestelijke gezondheidszorg, het godsdienstonderwijs, de kerk, de religiejournalistiek of als consultant/adviseur op het gebied van identiteitsvragen. De opleiding is een samenwerkingsverband van Windesheim, de Vrije Universiteit en de Protestants Theologische Universiteit. De opleiding wordt aangeboden op hbo- en universitair niveau. Colleges vinden dan ook plaats in zowel Zwolle als Kampen.

Parkeren op de Campus is tijdens de open dag lastig. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen, rijden er ’s middags gratis Windesheimbussen tussen het NS-station (uitgang Zuid) en de hogeschool.