Politie op zoek naar getuigen ophangen mogelijk explosief

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Dinsdagmorgen rond 08.20 uur is door een oplettende burger melding gemaakt van een mogelijk explosief bij café Bruut aan de Voorstraat in Zwolle.

Het voorwerp zou aan de deur hangen. Hierop zijn politie, brandweer en ambulance direct ter plaatse gegaan. De directe omgeving werd afgezet waarna de Explosieven OpruimingsDienst (EOD) het voorwerp heeft veiliggesteld. De politie is bezig met onderzoek en vraagt getuigen om zich te melden.

Agenten zette de straat af en controleerden nabij gelegen panden op nog aanwezige personen. Een explosievenverkenner van politie deed eerste onderzoek aan het aangetroffen voorwerp, waarop de EOD werd gewaarschuwd. Experts in zogeheten ‘bompakken’ hebben het voorwerp veiliggesteld en meegenomen voor verder onderzoek.

Dat gebeurt door Forensische Opsporing. Die heeft ook rond het café sporenonderzoek verricht. Er is bevestigd dat het voorwerp een granaat betreft. Rond 10.40 uur kon de politieafzetting worden opgeheven en was de straat weer toegankelijk.

Op camerabeelden is omstreeks 01.00 uur te zien dat een gemaskerd persoon de granaat aan de deur bij café Bruut hangt. De Districtsrecherche onderzoekt de zaak verder. Bij hetzelfde café is al eerder een handgranaat achtergelaten, dit was op 10 oktober 2018. De recherche neemt dat incident in het onderzoek mee, of er sprake is van een mogelijk verband.

Getuigen die iets verdachts gezien hebben omstreeks 01.00 uur bij of in de omgeving van café Bruut worden verzocht om zich te melden bij de Districtsrecherche in Zwolle op telefoon 0900-8844. Bewoners in de buurt die de beschikking hebben over camerabeelden worden verzocht om deze aan te leveren via het meldformulier op de website van de politie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)