Officiële aftrap werkzaamheden Nieuwleusenerdijk

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op woensdag 15 januari 2020 vond de officiële aftrap voor de werkzaamheden aan de Nieuwleusenerdijk plaats. Dit was het moment waarop de bussen over het fietspad aan de noordzijde konden gaan rijden en fietsers het nieuwe fietspad aan de zuidzijde van de Nieuwleusenerdijk in gebruik konden nemen.

Tijdens de bijeenkomst bij Drukkerij Zalsman gaf Marieke Dreschler van Wehkamp, ambassadeur Top Werklocatie mobiliteit, een presentatie. In een feesttent van Bouwbedrijf Heijmans werden vervolgens door projectleider Hans Kollenstaart, mobiliteitsmakelaar Arnold Helfrich en Mark Christenhusz van Heijmans e-bikes overhandigd aan drie medewerkers op Hessenpoort. Dit gebeurde in het kader van een project om het woon-werkverkeer per fiets te stimuleren.

De actie is bedacht door de gemeente Zwolle, provincie Overijssel en bouwbedrijf Heijmans in samenwerking met mobiliteitsmakelaar Arnold Helfrich. Gedurende de werkzaamheden kunnen in totaal 30 medewerkers van Hessenpoort gratis gebruikmaken van een e-bike, geleverd door E-bike 2 Go. Verschillende werkgevers, waaronder Zehnder, ROVA, Tiem, Wensink en Ferm doen mee met de actie. Inmiddels hebben 20 medewerkers zich aangemeld voor het initiatief. Ook medewerkers uit de omgeving Dedemsvaart die liever met de bus gaan, kunnen profiteren van een actie. Zij krijgen tijdens de werkzaamheden 30% korting.

Hoewel de e-bike actie specifiek voor medewerkers van Hessenpoort geldt, benadrukt mobiliteitsmakelaar Arnold Helfrich dat hij ook graag meekijkt op andere bedrijventerreinen of voor individuele bedrijven, hoe woon-werkverkeer op de fiets te stimuleren is. ‘Helemaal nu sinds 1 januari 2020 de fiscale regels rondom fietsgebruik voor werkgevers zijn veranderd.’

De huidige Nieuwleusenerdijk wordt de komende maanden volledig opgebroken. Er wordt een middenberm aangelegd die de weg splitst in twee afzonderlijke rijstroken. De nieuwe rijstroken worden opgebouwd met een nieuwe fundatie en asfaltverharding. Ook worden kabels en leidingen verlegd en een riolering aangebracht voor de afvoer van hemelwater.

Langs de zuidzijde van de Nieuwleusenerdijk is eind vorig jaar een nieuw betonnen fietspad aangebracht. Dit fietspad is gedurende de werkzaamheden toegankelijk. Over het bestaande fietspad aan de noordzijde van de Nieuwleusenerdijk zullen tijdens de werkzaamheden streekbussen rijden. Het asfalt op dit fietspad zal worden vervangen door beton. Al het auto- en vrachtverkeer tussen Nieuwleusen en Hessenpoort wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de routes Jagtlusterallee-N377-A28 en Dedemsweg-N340. De werkzaamheden duren tot 1 mei 2020.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)