Zwols Beachsoccertoernooi op Sportpark De Pelikaan

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 21 juni a.s. organiseert Sportpark De Pelikaan in samenwerking met voetbalvereniging HTC het eerste Zwols Beachsoccertoernooi.

Deelname aan het toernooi is uitsluitend bedoeld voor de eerste selectie-elftallen van de Zwolse Voetbalverenigingen. Zeker 10 van de 16 uitgenodigde voetbalverenigingen in Zwolle zijn zaterdag 21 juni a.s. met hun eerste selectie aanwezig op het toernooi. Zij spelen in twee poules hun wedstrijden waarna om 17.00 uur uiteindelijk in een finale wordt uitgemaakt wie zich de eerste Beachsoccer Kampioen van Zwolle mag noemen en daarmee in het bezit komt van de wisselbeker. Dit geeft al aan dat dit toernooi een jaarlijks terugkerend voetbalevenement moet worden.

In de overeenkomst die sportpark De Pelikaan onlangs heeft afgesloten met de KNVB Beach Soccer Bond is afgesproken dat de winnaar van dit toernooi mag deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Beachsoccer op 19 en 20 juli a.s. op het strand van Scheveningen.

De wedstrijden op het onlangs geopende beachveld aan de Haersterveerweg vangen aan om 9.30 uur en zijn gratis toegankelijk. Voor iedereen is er tijdens het toernooi de mogelijkheid om op het beachveld deel te nemen aan de wedstrijd “Wie heeft het hardste Beachsoccer-schot van Zwolle”. De winnaar van deze competitie ontvangt 2 toegangskaarten voor de afscheidswedstrijd van Jaap Stam zaterdag 26 juli a.s. in Zwolle.