Voorlees-dijkgraaf op Nationale Voorleesdag

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen, woensdag 22 januari, las dijkgraaf Piet Zoon van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) voor aan kinderen van groep 4 en 5 van CBS De Ark in Zwolle.

De dijkgraaf las voor uit Moppereend (prentenboek van het jaar) en uit Beer en Staartje en het grote wateravontuur. De Nationale Voorleesdagen duren tot 1 februari. “Bij beide verhalen was wel een bruggetje naar water en het waterschap te maken”, vertelt Zoon. “Daarover heb ik kort met de kinderen doorgepraat. Erg leuk om te doen!”

Moppereend gaat tijdens het verhaal van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het chagrijn van de eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven Moppereend groter en groter tot het een grote zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen. Heel veel regen!

Beer en Staartje gaat over de avonturen van Beer die zijn knuffel Staartje kwijtraakt bij het doortrekken van het toilet. Het voorleesboek neemt de kinderen mee door de wereld van rioolstelsels, pompen en waterzuiveringen. Op een speelse manier wordt duidelijk wat er wel en niet door het riool gespoeld kan worden om op die manier mee te helpen ons water schoon te houden.

Aan het eind kregen de kinderen boekjes over Droppie Water voor hun eigen schoolbibliotheek en een sleutelhanger.

Foto's 2
Voorlees-dijkgraaf op Nationale Voorleesdag - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Voorlees-dijkgraaf op Nationale Voorleesdag - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)