Waterschap Drents Overijsselse Delta roept op tot ode aan de dijk door middel van #mijndijk

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Zonder onze dijken en duinen zou 60% van ons land regelmatig onder water lopen. Hoe zit dat bij u in de buurt? Welke dijk beschermt u? Wat vindt u een mooie dijkplek?

Waterschap Drents Overijsselse Delta daagt u uit: “Maak een foto van een mooie dijkplek en post die op 31 januari. Help mee ons land veilig te houden en laat zien welke dijk u beschermt tegen hoogwater. Maak een selfie op en met de dijk of laat een foto van u maken op de dijk. Post deze op Twitter of Instagram onder de hashtag #mijndijk. Samen werken we zo aan sterke dijken!”

Het waterschap wil gaan voor een sneeuwbaleffect. “Roep ook drie anderen om uw foto te retweeten, te liken of om zelf een foto te maken om op deze manier een sneeuwbaleffect te krijgen op 31 januari Bijvoorbeeld: Ik nomineer hierbij … en … om ook een #dijkie te posten en om zo te laten zien welke dijk hen veilig houdt! Reageer ook op mooie of leuke foto’s. En ga ook het contact aan als niet goed te zien is waar een foto is genomen of als anderszins aanleiding is om te reageren.”

Hoe kun je meedoen? “Zet de hashtag #mijndijk bij de foto met bijvoorbeeld: Dit is mijn dijk! Plaats ook andere hashtags, zoals #[dijknaam] #hohohoogwater #ikbenveilig #dijkie #waterveiligheid #Nederlandveilig #voorsterkedijken #dijkwerkers. Of bedenk zelf een mooie tekst of deze neem deze over: ‘ Nederland is kwetsbaar voor overstromingen van zee of van de rivieren. Tegelijk is Nederland de best beveiligde delta ter wereld. Rijkswaterstaat en de waterschappen werken voortdurend aan sterke dijken.’ Kijk ook eens de komende week op www.wdodelta.nl/hohohoogwater.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)