Gardeners slaan opnieuw toe in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De studenten die wonen in de studentenboot kunnen sinds vrijdag 20 juni genieten van prachtige nieuwe plantenbakken. Het grauwe plein is opeens versierd met vier vrolijke bloembakken. Verantwoordelijk voor deze ‘groene verrassing’ zijn de afdeling van GroenLinks Zwolle en de zogenaamde Guerrilla Gardeners, bewoners die zelf aan de slag gaan om de stad groener te maken.

Het verschijnsel ‘guerrilla gardening’ is over komen waaien uit Engeland en de Verenigde Staten. Betrokken bewoners met groene vingers toveren, gewapend met gieter, schop en planten, de stad om in een groene oase. In Zwolle zijn momenteel ongeveer 12 Guerrilla Gardeners actief. Ze leggen contact via de website www.guerrillagardeners.nl (een initiatief van GroenLinks). Daar besluiten ze wat de volgende plek is die onder handen wordt genomen. De actie is een onderdeel van de landelijke GroenLinks-campagne ‘Dit land kan zoveel groener’. Ook in Zwolle komt GroenLinks met groene initiatieven. Dat is volgens GroenLinks/DeGroenen– raadsleden Anneke Nusselder en Aysenur Ekici hard nodig.

‘Hoewel Zwolle de groenste stad van Europa is, hebben we nog veel lelijke grijze plekken in onze stad. Dat is jammer, want groen is goed voor de gezondheid, het sociale welzijn en voor de luchtkwaliteit. We steken daarom ook zelf de handen uit de mouwen om Zwolle nog groener te maken.’

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)