Sparta Zwolle verwelkomt 350ste lid

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Het is een mooi moment: de vijftienjarige Ruth ontvangt van voorzitter Peter van Gulik en kledingsponsor Tjarko Muis een shirt omdat ze het 350ste lid is van korfbalclub Sparta Zwolle. Het is een reden voor een bescheiden feestje, want Sparta Zwolle bereikt daarmee een nieuw hoogtepunt in de clubgeschiedenis.

De verhuizing van Sparta naar Stadshagen, alweer 12 jaar geleden, heeft de club geen windeieren gelegd. De korfballers beschikken over een prachtige veldaccommodatie, spelen inmiddels op hoofdklasse niveau en hebben een jeugdafdeling die gestaag maar zeker groeit. Het 350e lid sluit aan bij de B2, en daar heeft Ruth heel veel zin in: “ik heb sinds mijn zesde gekorfbald, maar na onze verhuizing ben ik even gestopt. Maar ik miste de sport en de gezelligheid, dus ik ben blij dat ik nu bij Sparta kan spelen.”

De beleidsmakers binnen de club zetten daar ook op in, gestage groei vanuit de jeugd. Voorzitter Peter van Gulik hierover: “Onze ambitie is gericht op het ontwikkelen van dé korfbalclub en dat betreft niet per definitie de hoogst spelende club, maar een club die de zaken goed voor elkaar heeft”. En daar wordt aan gewerkt: zo is er bij alle jeugdteams bezetting bij de trainers, krijgen deze trainers de gelegenheid zich te scholen en zijn er coördinatoren voor afstemming met ouders en onderling met trainers.

“Als je te snel groeit dan krijg je dat niet meer bemenst en lopen de leden je ook weer de deur uit,” aldus Van Gulik. “We zetten in op ledenbehoud en we werken aan verbinding van de ouders met de club, want zij zijn de vrijwilligers van de toekomst!”

Foto's 2
Sparta Zwolle verwelkomt 350ste lid - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Sparta Zwolle verwelkomt 350ste lid - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)