Topbezetting op Zwols hiphopfestival

Foto van auteur

Zwolle – Welke namen er nog zouden worden toegevoegd aan de toch al imposante line-up van hiphopfestival The Rhythm, The Rebel hield de gemoederen in hiphopland behoorlijk bezig. De laatste bevestigingen zijn binnen en dat betekent dat de organisatie kan aankondigen dat, naast eerder naar buiten gebrachte namen, ook Two Outta Millions ft. Select Personnel, Winne, Audio Elixer, Stropstrikkers en M.O. & Brakko op zaterdag 6 september aanwezig zullen zijn tijdens het hiphopevenement dat poppodium Hedon organiseert in de IJsselhallen, Zwolle.

Vorig jaar kon het festival rekenen op bijzonder goede reacties en ruim 3000 enthousiaste bezoekers. Met de komst van zowel Black Moon als Mr. Lif & Akrobatik (die tevens Smile Rays meenemen) uit Amerika kijkt TRTR dit jaar ook buiten de landsgrenzen. Verbreding wordt opgezocht met bijvoorbeeld een fabuleuze show van Pete Philly & Perquisite en met de aanwezigheid van natuurlijk Rico & Sticks (Opgezwolle), Typhoon, Blaxtar, Audio Elixer en Two Outta Millions ft. Select Personnel is wederom een mooie delegatie van de Zwolse scene aanwezig. Meest opvallende verandering ten opzichte van vorig jaar is de komst van het Hiphop In Je Smoel podium waarmee nog meer een festivalgevoel ontstaat. Naast de zogenaamde gesettelde acts krijgen nu ook de aanstormende talenten een plek om op het festival te kunnen spelen. TRTR gaat voor kwaliteit dus ook hier mag je optredens van hoog niveau verwachten.

In onderstaand overzicht is naast het complete overzicht van artiesten ook te zien op welk podium ze spelen. Zodra het tijdschema definitief rond is wordt deze geplaatst op de festivalsite.

MAINSTAGE

Black Moon (USA)

Mr. Lif & Akrobatik ft. Smile Rays (USA)

Rico & Sticks

Pete Philly & Perquisite

Typhoon

Jiggy Djé

Two Outta Millions ft. Select Personnel

Host: Bleek

DJ’s: Sjemig Soundsystem (DJ’s Pauluz & $imon)

 

HIPHOP IN JE SMOEL STAGE

Raen Music Showcase ft. Blaxtar & Manu
Winne

Zo Moeilijk

Cartes & Kleine Jay

Keynote Speakerz

Audio Elixer

Stropstrikkers

M.O. & Brakko

Host: Gee

DJ’s: Mista Sweet & DBS

Natuurlijk is er naast muziek meer te beleven in de IJsselhallen zoals diverse skate, – breakdance-, en graffitidemonstraties. De graffiti line-up bestaat dit jaar uit enkel vrouwelijke schrijvers. Just uit Italië, Chy uit Berlijn, Mickey, Foxy Lady en Ariel uit Nederland demonstreren hun kunsten en laten daarmee zien dat de graffiti wereld niet alleen voor mannen is. Op speciaal verzoek van niemand minder dan Rico (Opgezwolle) kan je jezelf een nieuwe coupe laten aanmeten bij de enige echte urban kapper. Nieuw dit jaar zijn ook de officiële The Rhythm, The Rebel T-shirts die slechts in beperkte oplage verkrijgbaar zijn.

The Rhythm, The Rebel

Datum: zaterdag 6 september 2008

Zaal open: 14:00

Aanvang: 15:00

Kosten: € 25,00 (excl. Servicekosten)

De voorverkoop is inmiddels gestart via ticketservice. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de 151 grote postkantoren, 100 grote Free Record Shop, 33 GWK- stationskantoren, alle Plato winkels en ticketservice (0900-300 1250 / www.ticketservice.nl).

Voor alle informatie over The Rhythm, The Rebel kan je terecht op www.trtr.nl / www.therhythmtherebel.nl

The Rhythm, The Rebel wordt mede mogelijk gemaakt dankzij stimuleringsbijdrages van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)