Formulierenbrigade voor kwetsbare groepen

Foto van auteur

Zwolle –  Binnenkort wordt in Zwolle een formulierenbrigade actief. Dit nieuwe instituut gaat die inwoners van de stad helpen, die niet in staat zijn hun financiële formulieren in te vullen. Er is sprake van een proef, waarbij onder de vleugels van de Sociaal Raadslieden van De Kern kwetsbare groepen beter en eerder worden bereikt om armoede en schulden te voorkomen.

De brigade sluit aan bij de activiteiten van de drie gebiedsbeheersteams in de wijk Diezerpoort. Bij gebleken succes worden ook inwoners van andere wijken in Zwolle bediend. Met de formulierenbrigade creëert de gemeente werkervaringsplaatsen. Het is de bedoeling dat minstens vijf wwb-ers er emplooi vinden. De rest wordt aangevuld met stagiaires van Zwolse hbo- en mbo-instellingen.

Naast de actieve aanpak met de brigade wordt ook een platform formulierenhulp opgericht. Hierin werken organisaties gezamenlijk aan het op eenduidige manier werken met cliënten en de maximale inzet van vrijwilligers door kennis en ervaring uit te wisselen en werkvormen verder te ontwikkelen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)