GroenLinks Zwolle vraagt nominaties voor Groene Prijs

Foto van auteur

Zwolle – In 2020 wordt de Groene Prijs van GroenLinks Zwolle voor de 24e keer uitgereikt. Nominaties voor de Groene Prijs kunnen tot 24 februari worden ingestuurd.

GroenLinks wil van Zwolle een steeds groenere stad maken, en daarin staat ze niet alleen. Vele initiatieven in de stad werken hard aan een groene stad. Via de Groene Prijs wordt jaarlijks een van hen in het zonnetje gezet. Soms ter aanmoediging, een andere keer voor volhardendheid, dan weer voor bewezen diensten. Iedereen kan kandidaten nomineren voor deze onderscheiding voor mensen die zich bijzonder inzetten voor groen en duurzaamheid in Zwolle.

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich op een bijzondere manier inzetten op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

Wie iemand wil opgeven die de Groene Prijs verdient, kan een e-mail sturen naar info@groenlinkszwolle.nl met de naam van de kandidaat en een korte motivatie voor de nominatie. Wie iemand nomineert, krijgt een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking. Die zal plaatsvinden op een groene, passende locatie in Zwolle. De jury, bestaande uit gemeenteraadsleden en oud-prijswinnaars, bepaalt aan wie van de aangedragen nominaties de Groene Prijs dit jaar toekomt.