Het weer: In de ochtend afnemend buiig en kans op wat zon

Foto van auteur

Pletterstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag weet de wind nog van geen wijken. Hij is wel minder heftig dan op zondagavond. Maar een vrij krachtige en vlagerige westenwind blijft door Zwolle heen blazen. Voor een onrustig begin van de dag zorgen tevens buien die in alle vroegte opdoemen vanuit het westen, tezamen met windstoten rond 75 kilometer per uur.

In de loop van de ochtend worden de buien minder actief. De buienpauze die volgt, houdt stand tot in de middag. De maximumtemperatuur bedraagt ongeveer 8 graden. Er is een goede kans op zonnige perioden tussen de voortsnellende wolken door. De wind bindt ’s middags ook iets in: windkracht 4. Maar nieuwe buien dienen zich aan.

Maandagavond kunnen deze verse buien wederom flink tekeer gaan, daarbij is er kans op zware rukwinden met snelheden tot circa 100 kilometer per uur. Na middernacht verdwijnen de buien.

Het omvangrijke lagedrukgebied Ciara veroorzaakte zondag in de avond de hardste wind en de meeste overlast in Zwolle. Het venijn zat duidelijk in de staart. Dat gold ook voor de regen. Die was er overdag, in tegenstelling tot de verwachting, nauwelijks. Plensbuien arriveerden pas ’s avonds boven de stad.

Ciara cruiset momenteel met haar kern langs de Noorse fjorden, weg van ons richting het noorden. Maar het is duidelijk dat haar invloed nog tot hier reikt.

Dinsdag blijkt dat uit de krachtige westenwind en de aanhoudende kans op rukwinden. Er zijn buien, die misschien een winters karakter krijgen, in de vorm van natte sneeuw. Het kwik komt lager uit: 6 graden.

Woensdag is het minder buiig en ook iets minder winderig. Of dit de overgangsdag is naar rustiger weer, lees je in de volgende weerberichten hier op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)