Carnaval in Sassendonk zaterdag mogelijk winderig

Foto van auteur

Carnavalsoptocht 2018
Foto: Gonny van Duinen

Zwolle – Sassendonkse carnavalsvierders hoeven vanzelfsprekend niet op een droogje te staan. We kijken alvast vooruit of dat ook voor het weer geldt.

Carnaval verloopt volgens de huidige weermodellen waarschijnlijk wisselvallig, met soms regen. En het is zacht, ook geen vrieskou in de nachten. Spannend wordt zaterdag, wanneer de grote optocht op het programma staat. Opnieuw verschijnt een lagedrukgebied, dat mogelijk windkracht 5 tot 6 gaat brengen in Zwolle. En ja, er is tevens kans op windstoten.

Er is nog een aantal dagen te gaan voordat het startschot voor de optocht wordt gelost. Zekerheid over weer en wind in het carnavalsweekend ontbreekt nog. Toch zijn er diverse weermodellen die zaterdag overdag zware windstoten voorzien.

Als deze verwachting standhoudt, wordt het een aandachtspunt voor de organisatie van de carnavalsoptocht, die in handen is van Carnavalsvereniging De Eileuvers.

Hans Kersten, voorzitter van de optochtcommissie van De Eileuvers, zegt op dit moment geen indicatie te hebben dat er activiteiten moeten worden afgelast voor het komende weekend. “Het weer speelt altijd een rol,” aldus Kersten. “Er wordt een behoorlijk stevige wind voorspeld, maar nog niet in de categorie storm.”

“Er zal zoals altijd per activiteit worden bekeken wat de invloed kan zijn. Op basis daarvan zullen in overleg met de diverse autoriteiten en instanties keuzes gemaakt worden.”

Hans Kersten is optimistisch: “Wij hebben in de afgelopen 63 jaar al vele weersoorten meegemaakt. Wij kijken uit naar een geweldig carnaval en dat maken wij samen door vooral te kijken naar wat wél mogelijk is en te genieten van wat wél kan.”

In het dagelijkse weerbericht op Weblog Zwolle houden wij de windverwachting in elk geval scherp in de gaten.

Zaterdag en zondag lijkt de regenkans hoog. De timing van de neerslag is nog onzeker, maar de zaterdag dreigt nat te worden, en niet alleen van het bier. Maar wij hopen voor alle carnavalsvierders dat deze weersverwachting niet uitkomt.