Buurtfilm Kerst Mist in première in Odeon

Foto van auteur

Foto: Veenstra Visueel

Zwolle – Een hartverwarmende feelgood-kerstfilm over een eenzame burgemeester die besluit om Kerst af te schaffen.

De afgelopen maanden heeft Theater De Makkers uit Zwolle zich gevestigd in de Indische Buurt in Zwolle om daar met, voor en door buurtbewoners een kerstfilm te maken. Meer dan 75 buurtbewoners hebben op verschillende manieren hun bijdrage geleverd aan deze film.

Bewoners konden meespelen of meehelpen achter de schermen. Dinsdagavond ging de buurtfilm in première in Schouwburg Odeon. In een stoet van meer dan vijftig mensen kwamen de buurtbewoners vanaf de Indische Buurt naar Schouwburg Odeon gelopen, om samen de première van hun eigen film te bezoeken.

Nadat om 19.00 uur de deuren van de Dommerholtzaal in de schouwburg waren geopend , vertelden makers Fieke van der Panne en Yuna Linda van Theater De Makkers het publiek hoe dit project tot stand is gekomen. Vervolgens keken de zo’n 220 bezoekers naar de buurtfilm Kerst Mist. Na afloop werd het succesvolle eindresultaat in de foyer van Odeon gevierd met bitterballen, kerstversiering en kerstmuziek.

Theater De Makkers maakt voorstellingen, geeft workshops en organiseert diverse projecten. Ze zijn te vinden binnen en buiten de theaters. In 2015 is Theater De Makkers opgericht door Fieke van der Panne en Yuna Linde, twee jonge theatermakers gevestigd in Zwolle.

Gesprekken, herinneringen en verhalen vormen de basis van de voorstellingen en projecten van Theater De Makkers. Voor de buurtfilm werd het team aangevuld met Seppe Ovink (camera en montage), Marie-Therese Maurits (productie), Rosalie Anne Niemeijer (set dresser) en Sophia Jonker (artistieke begeleiding).

Foto's 3
Buurtfilm Kerst Mist in première in Odeon - Foto: Veenstra Visueel
Foto: Veenstra Visueel
Buurtfilm Kerst Mist in première in Odeon - Foto: Veenstra Visueel
Foto: Veenstra Visueel
Buurtfilm Kerst Mist in première in Odeon - Foto: Veenstra Visueel
Foto: Veenstra Visueel

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)