Overlast jeugd in Westenholte

Foto van auteur

De afgelopen weken komen er weer steeds meer meldingen binnen over overlast van groepjes jeugd in de wijk Westenholte. De meldingen variëren van overlast door vuurwerk, baldadigheid en lawaai tot kleine vernielingen. De politie Zwolle-Noord doet daar wat aan door uiteraard te komen als er meldingen worden gedaan en door preventieve surveillance, zowel opvallend als in burger. Dat laat de politie donderdag in een nieuwsbrief weten.

De politie zegt, dat de bewoners zelf echter ook iets betekenen en invloed hebben op het gedrag van de jeugd door de jeugd of aan te spreken op hun gedrag of door direct melding te maken bij de politie als er overlast wordt veroorzaakt of als er vernielingen worden gepleegd. “Als politie hebben wij deze meldingen nodig om nog beter inzichtelijk te krijgen waar de overlast wordt ondervonden, op welke tijdstippen en mogelijk wie deze veroorzaakt”, laat de politie weten. 

De politie vraagt bij het doorgeven van een melding ook zoveel mogelijk signalementen door te geven van de daders. “Let daarbij bijvoorbeeld op kleur haar, opvallende haardracht, kledingstukken en kleur, grootte van de personen, eventuele kenmerken van een fiets als ze die bij zich hebben. Met andere woorden, zoveel mogelijk details”, zegt de politie 

Vragen?
Mocht u hierover nog vragen of opmerkingen hebben neem dan gerust contact op  via de telefoon op 0900-8844 of via de e-mail op zwollenoord@ijsselland.politie.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)