Zeldzame Lambretta motorscooter gestolen

Foto van auteur

Lambretta LD 150

Zwolle – Schakelaar Tweewielers aan het Diezerplein maakt melding van diefstal van een unieke Lambretta motorscooter. De Lambretta stond geparkeerd in een schuur aan de Berkumstraat te Zwolle, die door Schakelaar wordt gebruikt.

Jan Schakelaar, eigenaar van de Lambretta motorscooter, is behoorlijk aangeslagen door de diefstal. Van de Lambretta LD 150 uit 1955 zijn in Nederland maar enkele exemplaren in omloop.

Schakelaar verklaart dat de scooter praktisch in nieuwstaat verkeert, doordat er veel werk aan is verricht. Behalve de scooter zijn uit de schuur onderdelen van oldtimers en zes complete autowielen ontvreemd. Ook werden vernielingen aangericht in de schuur. Het vermoeden is dat de dieven de onderdelen van de motorscooter proberen te verkopen.

De Lambretta is zeer herkenbaar door zijn opvallende blauwe kleur. Het kenteken van de motorscooter is SR-32-92. Mogelijk dat de dieven de onderdelen proberen te slijten in het buitenland.

De scooter is voor Jan Schakelaar van grote emotionele waarde vanwege de mooie herinneringen die hij eraan heeft. Schakelaar Tweewielers looft een beloning uit voor de tip die leidt naar het terugvinden van de Lambretta LD 150 motorscooter.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)