Zwolse gemeenteraad neemt maatregelen in verband met coronavirus

Foto van auteur

Zwolle – Zondagavond heeft de gemeenteraad het besluit genomen om alle raads(plein)vergaderingen en –bijeenkomsten tot en met 6 april 2020 te annuleren. Dit besluit komt naar aanleiding van de extra maatregelen die de Nederlandse overheid zondagmiddag heeft aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De maatregelen hebben verregaande consequenties voor heel Nederland. De gemeenteraad wil de richtlijnen van het Rijk zo goed mogelijk opvolgen en dus is besloten om alle raadsbijeenkomsten te annuleren. Alleen als iedereen zich aan de richtlijnen van de overheid houdt, hopen we verdere besmettingen te voorkomen en daarmee bij te dragen aan het afvlakken van de corona-piek. Zo blijft de gezondheidszorg beschikbaar voor de mensen die het echt nodig hebben.

De gemeenteraad wil een open lijn naar de Zwolse samenleving houden waarbij de raadsleden intensief blijven volgen wat er gebeurt. De verschillende initiatieven die in de Zwolse samenleving zijn ontstaan om oog te houden voor mensen die in deze tijd hulp of ondersteuning nodig hebben, waardeert de gemeenteraad zeer. De raad en griffie blijven bereikbaar via telefoon en e-mail. Alle contactgegevens zijn te vinden op www.zwolle.nl/gemeenteraad.