Start cursus “Tienerouders”

Foto van auteur

Hoe combineer je de opvoeding van een jong kind met een opleiding of werk als je zelf nog een tiener bent? En hoe werk je aan een netwerk? Hoe vang je je kind goed op? Voor veel tienerouders zijn dit moeilijke vragen. Jonge ouders kunnen bij veel zaken wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom start Landstede de cursus ‘Tienerouders’ in een verkorte, en een uitgebreide versie.

De tienerouders kunnen kiezen uit twee verschillende vormen van de cursus. Bij de versnelde versie ligt de nadruk op beroepsoriëntatie. Het doel van de cursus is dat de tienerouders begin volgend jaar kunnen instromen in een beroepsopleiding. De cursus wordt twee dagen per week gegeven, duurt tien weken en is 24 november gestart. Instroom is nog mogelijk.

In de uitgebreide versie van de cursus ‘Tienerouders’ leren de deelnemers alles over zelfstandig zijn en opvoeden. Enkele voorbeelden van de te behandelen onderwerpen: opbouwen en onderhouden van sociale contacten, netwerken, sociale weerbaarheid, formulieren invullen en scholingsmogelijkheden. Maar ook budgetteren en digitale vaardigheden komen aan bod. De cursus wordt een dagdeel per week gegeven en duurt veertig weken. Je kunt elk moment instromen.

Belangrijk aspect bij de cursussen is dat de tienerouders elkaar ontmoeten. Ze kunnen ervaringen uitwisselen met mensen die zich in dezelfde situatie bevinden. Voor beide versies van de cursussen is kinderopvang geregeld. ‘Tienerouders’ is een samenwerkingsproject van Landstede, stichting de Kern, Travers, Fiom en de stichting Vrouwenopvang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)