Het weer: Zonovergoten

Foto van auteur

Geldersedijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is een zonovergoten dag in Zwolle. De uitdrukking ‘er is geen wolkje aan de lucht’ is van toepassing, maar uitsluitend in de letterlijke betekenis. Niet in de figuurlijke, daar zal iedereen het wel over eens zijn.

Nadrukkelijk aanwezig is nog steeds de wind. Die heeft een dikke kracht 3, misschien even kracht 4 na het middaguur. De windrichting is iets veranderd: van oost naar zuidoost. Een richting die het moeilijker maakt om een plekje te vinden uit de wind en tegelijk in de zon.

En uit de buurt van andere mensen natuurlijk. Lukt dat allemaal, dan is het in de zon plotseling lekker. In de schaduw wijst de thermometer intussen maximaal 10 graden aan.

De start maandagmorgen is koud, met mogelijk lichte vorst. Autoruiten krabben hoeft niet, want de lucht bevat zo weinig vocht dat er niks kan aanvriezen.

In de nacht naar dinsdag drijven er op grote hoogte enkele wolkensluiers voorbij. Vaak zijn dat de voortekenen van naderend slecht weer, maar dit keer is het loos alarm.

Zwolle houdt kurkdroog weer en stralende zonneschijn. Dat is de verwachting tot en met donderdag. De wind overdag is een fractie rustiger, ’s middags kracht 3 uit oostelijke richtingen. Voor het gevoel misschien toch minder koud. In de nachten verder afnemende wind en een temperatuur net boven of net onder het vriespunt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)