WVF moet punten met Sparta Enschede delen. (2-2)

Foto van auteur

In een slechte wedstrijd tegen het zeer fysiek spelende Sparta Enschede moest WVF een 0-2  achterstand weg zien te werken. Door rommelige doelpunten van Timon Beimers ( 1-2 uit een scrimmage ) en Piet de Jong ( 2-2 uit een vrije trap ) kon teleurgesteld de terugreis vanuit het “verre oosten” worden aanvaard. WVF is ondanks dit gelijke spel nog steeds koploper in de 2e klasse J.

Door : John Ruijsch

Nadat scheidsrechter de Boer uit Harderwijk de wedstrijd in gang had gezet liet WVF zien er serieus werk van te willen maken.
De blauwwtitten kozen direct voor de aanval en zetten de Spartanen de eerste 10 minuten onder druk. Sparta Enschede hield stand en beet met vooral fysiek voetbal van zich af. Toen in de 13e minuut de hemelsluizen open werden gezet zag Tom Jongman zijn afstandsschot van richting veranderd. Michel van der Aa moest de bal doordoor uit het net gaan halen. (1-0 )
WVF zakte weg en voetbalde zeer slordig. Martijn Ruijsch werd na te hard doorgaan op een gele kaart getrakteerd. Pas na een half uur waren de mannen van John Beijen weer een beetje in de buurt van het vijandelijke doel. De trainer coach greep in en wisselde Bart Maarsse voor Arjen Horst. De Spartanen testten Michel van der Aa met diverse afstandsschoten. Ook de zwartwitten kreeg geel van de leidsman die onvoldoende optrad tegen het “rugbyachtig” voetbal.

Ook na de rust bleek WVF niet aan goed voetbal toe te komen. De mannen uit Enschede lieten geen middel onbeproefd om druk te zetten. De leidsman greep af en toe in en toonde opnieuw geel aan Sparta. Een piepklein kansje voor WVF werd direct gevolgd door een dot van een kans op de 2-0. Timon Beimers werd gebracht voor Ard Slot. De Spartaan Martin van de Meulen wist vlak daarna een fraaie aanval af te ronden en bracht de 2-0 op het scorebord. Peter van der Streek kwam binen de lijnen voor de moegestreden Berry Mulder.
Nadat Sparta Enschede de lat boven Michel van der Aa trof zag ook Richard Bouwmeester zijn ziedende schot geen doel treffen. Pas in de allerlaatste minuut kon Timon Beimers halfliggend de bal uit een scrimmage slim achter de goalie van Sparta krijgen. (2-1) In de blessuretijd bracht Piet de Jong vanuit een vrije trap de stand in evenwicht. (2-2)

‘WVF had vandaag een collectieve off-day’. ‘We mogen onze handen dichtknijpen’, sprak trainer coach John Beijen direct na afloop. ‘Dit gelijke spel smaakt bitter’, zie hij. Jeroen van Leeuwen was blij met het ene punt. ‘Stom, we hoefden hier geen punten te laten liggen’. Leider Wim Fransman zag na een lange heenreis, een slechte warming up ‘Er was geen beleving’, sprak hij kritisch. De meegereisde K-side supporters vonden het bij monde van Hans van Erven de slechtste wedstrijd van dit sezoen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)