GGD geeft voorlichting over reizen naar China

Foto van auteur

Zwolle – De GGD Regio IJssel-Vecht besteedt de komende periode aandacht aan de Olympische Spelen in Peking door voorlichting te geven over reizen naar China en andere omliggende Aziatische landen. Ook krijgt de klant tijdens de Spelen korting op een consult.  

Reizen naar China kan een risico inhouden, legt sociaal-verpleegkundige Silvana Krijnen van de GGD Regio IJssel-Vecht uit. “Voor een reis naar China worden vaccinaties aanbevolen voor DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en als men langer dan veertien dagen gaat ook voor een buiktyfus.”

Op de website van de GGD Regio IJssel-Vecht (www.rijv.nl/ggd) staat uitleg over de ziektebeelden en wat daaraan te doen.

“Verder is het natuurlijk belangrijk om de algemene hygiënemaatregelen te hanteren. In sommige delen van China komt de malaria en dengue mug voor. Daarvoor kan advies bij ons worden ingewonnen over anti-muggenmaatregelen en malariatabletten”, aldus Krijnen, die nog aangeeft dat smog ook een probleem kan zijn in China. “Belangrijk is dan om een niet te grote inspanning te leveren”, adviseert ze. 
 
Korting

Daarnaast biedt de GGD Regio IJssel-Vecht ook korting aan voor reizigers naar China, die in de periode van de Olympische Spelen – 8 tot en met 24 augustus – die kant opgaan. De korting bedraagt maar liefst 50 procent op het consult. Op vaccinaties wordt geen korting gegeven.

Voor een afspraak kan iedereen bellen met de speciale reizigersafdeling Travel Clinic Zwolle van de GGD Regio IJssel-Vecht op telefoonnummer: <?XML:NAMESPACE PREFIX = SKYPE /> 038-4281633  of via de website www.travelcliniczwolle.nl is het mogelijk online een afspraak te maken. De GGD Regio IJssel-Vecht bevindt zich aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)