Landstede Basketbal onderuit in Almere

Foto van auteur

Landstede Basketbal ging onderuit tegen het team van Omniworld uit Almere. Voor het oog van onder meer Sinterklaas en een handvol Pieten namen de Almeerders zaterdagavond in het eerste kwart een voorsprong van negen punten. Een marge die in de rest van het duel gehandhaafd zou blijven waardoor het nooit een echte wedstrijd werd in Sporthal Waterwijk. De uitslag werd 81-63.

Het was opvallend om te zien hoe Zwolle faalde in de afwerking. Er was duidelijke sprake van een collectieve offday aan de kant van de Zwollenaren, die nimmer in de wedstrijd kwamen en erbarmelijk schoten. Met name Travis Parker had zijn dag niet. De Amerikaan werkte weliswaar hard en pakte twaalf rebounds maar aanvallend kon hij geen potten breken getuige zijn 5 uit 19 van het veld.

Bij Omniworld viel Jamaal Brown in positieve zin op. De sterke Amerikaan speelt iedere week beter en had tegen Landstede alle ruimte inside waardoor hij nauwelijks was te stoppen. Liep hij donderdag in Bergen op Zoom nog regelmatig tegen een muur, nu was de met haarband getooide forward goed voor 29 punten, 10 rebounds, 3 blocks en 4 steals. Daarnaast leed hij in ruim 28 minuten geen balverlies. Zijn productie had nog veel hoger kunnen zijn als hij wat zorgvuldiger met de vrije worpen was omgegaan. Maar liefst zestien maal mocht hij aanleggen vanaf de vrije worplijn maar slechts zeven maal ging de bal door het netje.

Zoals gezegd was er aan Landstede kant weinig te genieten. Alleen in het begin van het vierde kwart leek de ploeg via een 10-0 run iets terug te willen doen. Via 63-43 werd het 63-53 en werd Omniworld coach Marco van den Berg gedwongen Tony Miller weer terug in het veld te brengen. Miller werd gespaard daar waar het kon maar moest toch in het veld worden gebracht om de Omniworld aanval weer structuur te geven. Dat lukte eenvoudig. Met twee benutte vrije worpen stopte de guard de run waarna de laatste hoop aan de zijde van Landstede was verdwenen.

Met nog een goede drie minuten te gaan was het verschil weer 15 en greep Landstede naar de tactiek van het bewust fouten maken om zo snel in balbezit te komen. Niet eens zo gek gedacht omdat niet alleen Jamaal Brown slecht schoot vanaf de vrije worplijn maar heel Almere de punten liet liggen op de lijn (20 op 38). In de slotfase had de thuisploeg echter de boel weer aardig op orde waardoor de voorsprong niet meer in gevaar kwam.

Tjoe De Paula en Jamaal Brown zorgden er uiteindelijk voor dat het publiek niet helemaal in slaap viel de laatste twee minuten. Een fastbreak van De Paula was niet te stoppen door de defensie van Landstede en zijn alley-oop pass op Brown was perfect. Met een denderdunk bracht hij de handen op elkaar van het publiek en sloot hij zijn prima prestatie in stijl af.

Bron: De Basketbalsite van Nederland

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)