Oproep om gebruikte kleding niet meer in textielbakken te gooien

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Sympany zamelt het textiel in de gemeente Zwolle in. Door de coronacrisis loopt de hoeveelheid ingezamelde kleding en ander textiel behoorlijk op.

Sympany roept inwoners van Zwolle op het textiel thuis te bewaren en pas weer in de bekende bakken te gooien als betere tijden zich aandienen. Bij Sympany gaat er nu letterlijk geen kledingstuk meer de deur uit. Toch kiezen ze ervoor om de textielcontainers in ieder geval in de maand april open te houden.

Sympany verklaart dat de druk op hun capaciteit enorm is. Veel inwoners grijpen het voorjaarsseizoen aan om de kledingkast eens goed op te ruimen. Door de coronacrisis lijkt daar bovendien extra tijd voor vrij te zijn gekomen. Met elk kledingstuk dat in de containers terechtkomt is Sympany normaliter blij, maar nu even wat minder.

Al het ingezamelde textiel moet worden opgeslagen omdat er wereldwijd geen afzet is. Langdurige opslag van textiel zal de kwaliteit er niet beter op maken. Soms wordt textiel zelfs onbruikbaar, wat enorm jammer zou zijn, aldus Sympany.

Daarom doen ze een beroep op de inwoners van Zwolle:

  • Bewaar uw kleding voorlopig thuis
  • Leg geen zakken naast een overvolle container
  • Gooi geen textiel bij het huishoudafval

Sympany gelooft dat ze door deze periode heen komen door continu naar de beste en meest duurzame oplossingen te zoeken samen met inwoners en gemeenten. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn waardoor het textiel weer goed kan worden verwerkt, dan zullen ze dit meteen melden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)